Mijn naam is Thomas Witjes en ik ben Jongeren Op Gezond Gewicht regisseur in de gemeente Weert. Mijn doelstelling is dat alle kinderen en jongeren in de gemeente Weert opgroeien in een gezonde omgeving. Kinderen en jongeren zitten lekker in hun vel, hebben zelfvertrouwen, voelen zich veilig en zijn gelukkig.

  

JONGEREN OP GEZOND GEWICHT (JOGG)

De wereld waarin kinderen van nu opgroeien, is een zee van verleidingen. Online voetballen is veel leuker dan op straat, ‘water’ en ‘drinken’ zijn tegenwoordig twee totaal verschillende dingen. Kortom: kinderen groeien op in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen. Het gevolg? Gemiddeld één op de acht kinderen in Weert heeft overgewicht.

De groei van het aantal jongeren op gezond gewicht is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ouders, opvoeders, leraren, sportcoaches en ieder ander in de omgeving van een kind heeft invloed op het eet- en beweeggedrag. Daarbij komt dat overgewicht meer voorkomt in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen, een zogenaamde obesogene samenleving. De overheid, lokale overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties spelen op dit gebied een grote rol. Zij kunnen de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien echt helpen veranderen.

 

Als JOGG-Weert vinden wij het niet alleen belangrijk dat kinderen op gezond gewicht zijn maar dat kinderen ook lekker in hun vel zitten, zelfvertrouwen hebben, zich veilig voelen en gelukkig zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zich dan zowel persoonlijk als op school positief ontwikkelen.  

 

Om de omgeving van de kinderen weer gezond te maken heeft de gemeente keuzes gemaakt in een aantal thema’s en campagnes. Wilt u meer weten over deze verschillende thema’s en campagnes dan kunt u hieronder klikken op de verschillende links. 

Wilt u graag meer weten over Jongeren Op Gezond Gewicht Weert, de verschillende themacampagnes of zelf meedenken/helpen om een gezonde omgeving voor onze kinderen te creëren dan kunt u contact opnemen met lokale JOGG-regisseur:

Thomas Witjes

t.witjes@puntwelzijn.nl

06-31937368 

CONTACT

© 2018 door Let's Move