In en rondom school

Inmiddels werkt Let’s move al meer dan 10 jaar samen met het onderwijs om sport/bewegen en gezonde leefstijl te stimuleren. En voor de kinderen een optimale beweegomgeving te creëren. Dit doen we o.a. door de inzet van de “combinatiefunctionaris onderwijs”. 

De cf. basisonderwijs werkt aan de kwaliteitsverbetering van het bewegingsonderwijs, stimuleert kinderen om dagelijks te bewegen door het aanbieden van een breed sport- en beweegaanbod op en rondom scholen, zowel tijdens als na schooltijd. 


Inzet vakleerkracht
Op 13 basisscholen in Weert is er via Let’s Move een vakleerkracht lichamelijke opvoeding actief. De vakleerkracht verzorgt de sport/ en bewegingslessen en begeleidt indien gewenst groepsleerkrachten. Scholen doen mee door één of meerdere pakketten in te kopen (gebaseerd op 4 werkuren per week). 

De scholen die meedoen zijn:
Bs. Aan de Bron, B.s. Bredeschool Moesel, Bs. St. Jozef, Bs. Het Dal, Bs. De Kameleon, OBS De Uitkijktoren, Bs. Odaschool, OBS Molenakker, Bs. Leuken en Bs. St. Franciscus, OBS De Graswinkel, De Firtel en OJBS De Duizendpoot. 


Inzet beweegcoach
Met ingang van het schooljaar 2015-2016 is er ook een beweegcoach aangesteld die 10 uur per week wordt ingezet om voor alle scholen die vallen onder Meerderweert (gemeente Weert) en Eduquaat sport, bewegen en gezonde leefstijl te stimuleren buiten de gymles. Deze persoon zet zich o.a. in voor: monitoring en screening, schoolpleinspelen, beweegtussendoortjes en actieve werkvormen tijdens de les, het behalen van het “gezonde schoolvignet”, enz. Voorheen was er alleen bij basisschool Het Dal wekelijks een beweegcoach actief. 

Wilt u als organisatie meer weten over de inzet van een combinatiefunctionaris in- en rondom uw school/organisatie, neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar n.peulen@puntwelzijn.nlof bel naar 0495-697900.

© 2018 door Let's Move