Sport en Bewegen

Bewegen is niet alleen leuk, maar voldoende bewegen heeft vele voordelen. Bewegen kan op vele manieren, wellicht door te sporten, maar "intensief" in de tuin werken, een uitgebreide wandeling met de hond enz. zijn ook andere voorbeelden van bewegen.  

De Gezondheidsraad heeft aan de minister van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) advies uitgebracht over nieuwe beweegrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op een uitgebreide analyse van al het bestaande onderzoek naar de gezondheidseffecten van bewegen.

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.

  • En: voorkom veel stilzitten.

Bewegen is goed, meer bewegen is beter!

Sport- en beweegaanbod in Weert:

Wilt u graag meer in beweging komen, maar u heeft geen idee wat er allemaal te doen is in Weert. Neem dan eens een kijkje op de website van Weert in Beweging. Hier staat een gedeelte van het aanbod in Weert op vermeld.  

Informatie over het sport- en beweegaanbod in Weert, klik hier.

 

Persoonlijk contact:

Wilt u graag persoonlijk advies of in gesprek gaan over het aanbod, dan kunt u ook contact op nemen met de beweegmakelaar. Klik hier voor meer informatie.
 

© 2018 door Let's Move